Mount Rainier

Mt Rainier WA-1178Mount Rainier is een stratovulkaan in Pierce County (Washington), ongeveer 87 km ten zuidoosten van Seattle, Washington , in de Verenigde Staten. De vulkaan is met 4392 meter de hoogste bergtop in de Cascade Range. De berg en het omliggende gebied behoren tot het Mount Rainier National Park.

Met 26 grote gletsjers is Mount Rainier de berg met de meeste gletsjers in de 48 aaneengesloten staten op het vasteland van Noord-Amerika. 91 km² van het gebied is voortdurend bedekt met sneeuw en ijs. Verder zijn er twee vulkanische kraters, met elk een diameter van 300 meter.


Geothermische hitte uit de vulkaan houdt de kraters vrij van sneeuw en ijs, en heeft een extensief netwerk van gletsjergrotten gevormd. Een klein kratermeer, het hoogste van Noord-Amerika, bevindt zich in het diepste punt van de westelijke krater. Dit meer is alleen via de grotten te bereiken.

Mount Rainier stond oorspronkelijk bekend als Talol of Tahoma, van het Puyallup woord (“moeder der wateren”). Hij heeft een topografische prominentie van 4026 meter, groter dan de K2. Mount Rainier is een prominent kenmerk in het landschap ten zuiden van Seattle. Inwoners van het gebied refereren ook wel naar Mount Rainier als simpelweg “The Mountain”

About

Fotograaf, Camjo, Roadtrips USA

Tagged with: , ,
Posted in 2014 trip, National Park, State of Washington

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Categories
%d bloggers like this: