This is Seattle!

Seattle WA-9099

Skyline Seattle Waterfront

Seattle is de grootste stad van de Amerikaanse staat Washington en telde op 1 juli 2012 naar schatting 634.535 inwoners. De agglomeratie had in hetzelfde jaar ongeveer 3.488.100 ingezetenen. Het is qua inwoners de 22e stad en de 15e agglomeratie van de Verenigde Staten. Seattle heeft een oppervlakte van 237,2 km², waarvan ongeveer 3,5 procent water is.
Seattle is gelegen op een landengte en grenst in het westen aan de Puget Sound en de Elliott Bay en in het oosten aanvLake Washington. Deze wateren worden verbonden door het Lake Washington Ship Canal, dat net ten noorden van het centrum ligt. De plaats ligt hemelsbreed 155 kilometer ten zuiden van de grens met Canada. De locatie wordt meer dan 4000 jaar bewoond en is vernoemd naar het indianenopperhoofd Seattle.

De eerste Europeaan die de plek bezocht waar Seattle ligt, was George Vancouver in 1792. De Denny Party stichtte de stad in 1852.

De haven van Seattle is de op zeven na grootste haven van de Verenigde Staten en de hoofdkantoren van onder andere Amazon.com en Starbucks staan in Seattle. De Wereldtentoonstelling van 1962 en de Goodwill Games van 1990werden er gehouden. Tijdens deze wereldtentoonstelling werd de beroemde Space Needle geopend.

About

Fotograaf, Camjo, Roadtrips USA

Tagged with: ,
Posted in 2014 trip, State of Washington

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Categories
%d bloggers like this: